ثبت شرکت

ثبت شرکت در ثبت فردا

ثبت شرکت

ثبت شرکت در ثبت فردا

ثبت شرکت - ثبت برند - ثبت تغییرات شرکت - ثبت شرکت در کانادا - ثبت فردا

  • ۰
  • ۰

صفر تا صد قوانین ثبت شرکت

ثبت شرکت

قوانین ثبت شرکت

در ایران قوانین ثبت شرکت برگرفته از قانون تجارت ایران می باشد. این قوانین دارای وسعت زیادی می باشد. همه ی ما می دانیم که برای داشتن یک کسب و کار و یا حرفه، داشتن یک طرح از قبل مشخص شده به همراه یک برنامه ریزی حرفه ای و دقیق از نظر اجرایی و مالی، می تواند اساسی ترین و ابتدایی ترین کار باشد. پس در این میان اولین گام ها برای شروع یک حرفه و یا کسب و کار آگاهی از قوانین تاسیس شرکت می باشد.

قوانین مذکور و شرایط و مراحل آن براساس هدف افراد از ثبت شرکت در نظر گرفته می شود. بعضی اشخاص با هدف نوآوری در حرفه و کار خود و ارائه ایده های جدید یا طراحی کردن وب سایت های اینترنتی، اقدام به ثبت شرکت می کنند. در گذشته شرایط و قوانین مربوط به تاسیس شرکت و مراحل آن با طی پروسه های خیلی زمانبر و سخت اداری انجام می شد ولی در حال حاضر این پروسه به خاطر الکترونیکی شدن خیلی سریع و با صرف وقت و هزینه خیلی کم پیگیری و ثبت می شود. همین مساله باعث گسترش ثبت انواع شرکت های بازرگانی و خدماتی شده است.

ضرورت ثبت شرکت

ضرورت ثبت شرکت

ثبت شرکت

ثبت شرکت باعث می شود که تمام فعالیت های شرکت، مانند فعالیت های حقوقی، مالی، بیمه ای، اجرایی و…جنبه قانونی پیدا کند و در سطح ملی و بین المللی مطرح شود و همچنین امکان ثبت برند برای محصولات و تولیدات آن ها امکان پذیر می باشد. همچنین تاسیس شرکت و ثبت آن باعث می شود که شرکت بتواند قراردادهای خود را با ارگان های دولتی و خصوصی منعقد کند و بتوانند در مزایده ها و مناقصه های دولتی که سود و منفعت زیادی را به همراه دارد شرکت کنند.

این کار باعث می شود که تمام برنامه ها و فعالیت های شرکت جنبه قانونی و رسمی داشته باشد و تمام قراردادهای منعقد شده و اسناد شرکت رسمیت پیدا کند. در ضمن موجب می شود اندازه سهام و سود و منفعت هر کدام از اعضا مشخص شود و سهامداران و شرکا و موسسین شرکت از این طریق از تمام قراردادهای منعقد شده در شرکت اطمینان داشته باشند.

فرایند کلی ثبت شرکت

فرایند کلی ثبت شرکت در مراحل و پروسه های گوناگون و بر اساس نوع شرکت انجام می گیرد. ولی چیزی که در فرایند کلی و قوانین آن مهم است، پایه اصلی و اساس فعالیت شرکت ها می باشد.

فرایند ثبت و تاسیس شرکت ها به صورت زیر است:

در ابتدای ترین قوانین تاسیس شرکت ها، باید اعضای شرکت یا شرکا مشخص شوند و با توجه به نوع شرکت تاسیس شده، اعضای شرکت می تواند دو یا چند نفر باشد. در فرایند کلی یکی از مواردی که دارای اهمیت می باشد و باید به آن توجه نمود، پیدا کردن شریک مناسب و قابل اطمینان است.

در مرحله دوم بر مبنای قوانین ثبت شرکت و شرایط موجود مصوب سال ۱۳۹۸ باید اشخاص حقیقی یا حقوقی با مراجعه به سایت الکترونیکی سازمان ثبت شرکت ها و سازمان های تجاری اقدام به وارد کردن اطلاعات و مشخصات خود در این سامانه کنند و اسناد و مدارک مورد نیاز را به شیوه اسکن شده در این سامانه الکترونیکی بارگذاری کنند.

در مرحله بعد لازم است که افراد اقدام به تکمیل و ثبت نام شرکت، آدرس شرکت، مدت زمان فعالیت شرکت، اندازه سرمایه و دارایی اولیه شرکت با توجه به نوع شرکت تاسیس شده و نام هر یک از اعضا یا شرکا کنند. در ادامه این فرایند نیز با ارائه تمام مدارک شناسایی اعضای شرکت، سهامداران، اعضای هیات مدیره، اندازه سهام و دارایی و سرمایه سهامداران، جایگاه و سمت آن ها در شرکت باید ثبت شعب و یا سایر شعبه های شرکت انجام شود.

براساس قوانین و مقررات ثبت شرکت ها باید تمام مدارک شرکت مانند، دو نسخه اظهارنامه، دو نسخه اساسنامه، دو نسخه متن صورت جلسه مجمع عمومی و موسسین، دو نسخه شرکت نامه، مدارک عدم سوء پیشینه اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل، مجوز فعالیت شرکت در صورت نیاز و اصل وکالت نامه به روش اسکن شده در سامانه الکتریکی ثبت شرکت درج و بارگذاری شود.

آخرین مرحله پست کردن تمام مدارک به سازمان ثبت شرکت ها است. بعد از ارزیابی و بررسی های مورد نیاز، کارشناسان سازمان ثبت شرکت ها با رد یا پذیرش مدارک ارسال شده، نتیجه را به متقاضیان ارسال می کنند.

در صورتی که مدارک و اسناد مورد پذیرش مورد تایید کارشناسان قرار گرفته باشد، متقاضیان و یا وکیل قانونی آن ها با در دست داشتن تمام مدارک شناسایی و هویتی و مراجعه مستقیم به سازمان تاسیس شرکت ها، شرکت خود را به صورت قانونی و رسمی به ثبت می رسانند. ولی اگر مدارک آن ها رد شده باشد لازم است که به بررسی مدارک خود بپردازند و با برطرف کردن نواقص و مشکلات آن، مدارک را مجددا برای بررسی و ارزیابی به کارشناسان سازمان مذکور در سامانه الکترونیکی اسکن و بارگذاری کنند تا دوباره مورد کارشناسان این سازمان آن را مورد بررسی قرار دهند.

آشنایی با مهمترین قوانین ثبت شرکت ها

مهمترین قوانین ثبت شرکت ها

قوانین ثبت شرکت ها نیز مانند هر فرایند دیگری بر اساس قوانین ویژه و خاصی می باشد که به روال آن بهبود و تسریع می بخشد.

بعضی از این قوانین عبارتند از:

-قوانین تاسیس شرکت با انعقاد قرارداد

انعقاد قرارداد یکی از مهمترین مبحث های مربوط به قوانین مذکور است. این قراردادها بر مبنای قواعد خاص و ویژه ای منعقد می شوند. انعقاد قرارداد باید با رضایت کامل شرکا و اطلاع و آگاهی کامل همراه باشد.

-قوانین تاسیس شرکت درباره تعیین شرکا و خصایص هر کدام از آنها

-قوانین در مورد تنظیم اوراق و مدارکی که باید ضمیمه اظهارنامه گردد.

-حق الثبت شرکت های غیر تجاری و تجاری بر مبنای اندازه دارایی آن ها خواهد بود.

-هر شرکتی که در داخل ایران تاسیس و ثبت شود، بر مبنای قوانین فوق آن شرکت ایرانی به حساب می آید و باید تشکیلات آن نیز بر اساس قوانین تجارت ایران باشد.

-طبق این قوانین شرکت های بیمه داخلی یا خارجی باید تنظیم آن ها بر مبنای نظام نامه های قوه قضاییه باشد.

-بر اساس قوانین فوق شرکت های خارجی تنها زمانی می توانند در داخل ایران ثبت شرکت یا شعبه داشته باشند که در کشور خود به صورت قانونی ثبت شده باشند.

شرایط اساسی تاسیس شرکت

بعضی از قوانین و شرایط تاسیس شرکت ضروری و لازم است. تاسیس شرکت با عقد قرارداد در بین اعضا و بر اساس قوانین ثبت شرکت منعقد می شود و این قرارداد باید تابع قوانین فوق باشد.

بعضی از شرایط اساسی ثبت شرکت که یک مهر تایید بر درستی و صحت قرارداد بین اعضا و شرکای شرکت خواهد بود عبارتند از:

-اهداف و رضایت اعضای شرکت باید در معاملات در نظر گرفته شود.

-مشروعیت قرارداد و معاملات انجام شده بین شرکا باید مشخص و معلوم باشد.

-برای هر کدام از اعضای شرکت یا شرکا باید چارچوب فعالیت مشخص شود.

-اهلیت و سلامت طرفین معامله باید تایید و درج شود.

در ثبت شرکت ها بعضی شرایط خاص و ویژه دیگری وجود دارد که عبارتند از:

مشخص نمودن سود و زیان، سهام، سرمایه اولیه، سمت و…

تشریفات لازم برای ثبت شرکت

تشریفات لازم برای ثبت شرکت

برای ثبت و تاسیس شرکت باید تشریفات لازم و ضروری برای متقاضیان به خوبی فراهم شود تا بتوانند به آسانی به ثبت شرکت خود اقدام کنند. این تشریفات می تواند شامل اسناد و مدارک مورد نیازی باشد که با توجه به نوع شرکت خارجی یا داخلی باید تنظیم و تهیه شوند. به عنوان مثال در ثبت شرکت های داخلی باید تمام مدارک اعم از اساسنامه ثبتی شرکت، صورتجلسه موسسین و مجمع عمومی، تقاضانامه یا اظهارنامه ثبتی شرکت، مجوز فعالیت شرکت و گواهی بانکی مبنی بر سی و پنج درصد سرمایه اولیه شرکت تهیه و تنظیم شود و به سازمان مذکور ارائه شود این در حالی می باشد که برای تاسیس شرکت و یا ثبت شعبه خارجی در کشور نیز باید تمام تشریفات ضروری و لازم اجرایی و عملی گردد.

تشریفات لازم و ضروری برای تاسیس شرکت خارجی عبارتند از:

-مشخص نمودن نوع شرکت ثبتی

-مشخص نمودن شماره ثبت شده شرکت مادر

-مشخص کردن موضوع کاری و فعالیت های شرکت ثبتی

-معرفی کردن نمایندگان و شعب جدید شرکت ثبتی

-معرفی شعبات دیگر شرکت در داخل ایران

-مشخص کردن تابعیت شرکت ثبتی

در ضمن ذکر این نکته لازم است که تمام مدارک ارائه شده باید به زبان رسمی کشور یعنی فارسی ترجمه شده باشد و سپس ثبت این شعبه خارجی به تایید نمایندگان آن شرکت رسیده و نمایندگان گواهی تایید آن را صادر کرده باشند.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت

شرکت ها به دو نوع مدنی و تجاری تقسیم می شوند که مدارک مورد نیاز برای ثبت آن ها متفاوت است.

مدارک مورد نیاز ثبت شرکت مدنی (انتفاعی و غیر انتفاعی)

مدارکی که برای شرکت های انتفاعی و غیر انتفاعی لازم و ضروری است عبارتند از:

-کپی مدارک شناسایی شناسنامه و کارت ملی هر کدام از اعضای شرکت

-دو نسخه از شرکت نامه، اظهارنامه، اساسنامه و صورتجلسه موسسین

-ارائه مجوز در صورت داشتن، بر مبنای محور و موضوع فعالیت شرکت

مدارک موردنیاز تاسیس شرکت های تجاری

ثبت شرکت های تجاری در در انواع مختلف انجام می شود که مدارک مورد نیاز برای ثبت هرکدام از آن ها عبارتند از:

مدارک مورد نیاز شرکت سهامی خاص

-کپی تمام مدارک اعضا

-ارائه اقرارنامه شرکت

-دو نسخه از اساسنامه، اظهارنامه و صورتجلسه موسسین شرکت

-ارائه گواهی عدم سابقه کیفری تمام اعضای شرکت و بازرسین

مدارک مورد نیاز شرکت های با مسئولیت محدود

-مجوز فعالیت

-دو نسخه از مدارک شرکت نامه

-گواهی عدم سوء پیشینه اعضا

-اساسنامه و صورتجلسه هیئت مدیره

-معرفی نامه نماینده یا نمایندگان

-تاییدیه غیر دولتی بودن فعالیت افراد سهامدار حقوقی

مدارک مورد نیاز تاسیس شرکت تضامنی

-مدارک شناسایی هریک از شرکا و اعضای شرکت

-گواهی نداشتن سوء پیشینه تمام اعضا

مدارک مورد نیاز شرکت های تعاونی تولید و مصرف

-مدارک تحصیلی هیات موسسین

-کپی مدارک شناسایی سهامداران و موسسین

-امضای اساسنامه

-گواهی پایان خدمت یا معافیت از خدمت تمام اعضای هیئت موسسین

-گواهی نداشتن سوء پیشینه هیئت موسسین

  • ۰۰/۰۳/۲۹
  • شرکت ثبت فردا

ثبت شرکت

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی